Това обяви лично лидерът на партията Лютви Местан, който днес представи водачите на изборните листи. Очакваше се Коев, по-известен като Флейтата, да оглави една от тях - в Перник, но в последния момент той се отказа.

Местан призна пред журналисти, че лично е поканил музиканта.

"Направих това убедено, защото това е човек с много активна гражданска позиция и е добре всички партии да се отворят и за гласа на протеста, но за съжаление се оказа, че той трудно ще балансира поети ангажименти през следващите 6-7 месеца със статута си на народен представител. По тази причина в разговор се прецени на този етап той да не е в листите на ДПС, но от днес той ще работи в медийния екип на ДПС като пиар експерт", разказа лидерът на партията.

Самият Коев, който първоначално е приел поканата, също обясни, че след като е помислил добре, осъзнал, че няма как няма как да съчетае депутатството с  държавни филхармонии и оркестри по цял свят, където вече има договори да свири.

По думите му да си депутат не трябва да е самоцел, а реално да се свърши някаква работа.
Това се доказвало и с оттеглянето от властта на ДПС – една от причините, с която партията го спечелила. Той вече е член на ДПС.

"Има един митологем, че ДПС е етническа партия, но всъщност тя е светска. Това ще се види от листите на партията за предстоящите предсрочни избори. Нормално е най-умерената партия обикновено да бъде и най-големия враг, поради причината, че трябва да има такъв”, добави Коев.

Трима министри от кабинета "Орешарски" ще са водачи на листи на ДПС