Москов коментира обвиненията на лидера на ДПС Лютви Местан за ксенофобски изказвания и за това, че е излъгал за броя на нападенията срещу лекари, извършени главно в ромски махали. 

За да не реши някой, че бягам от този разговор, ще кажа хората да не се заблуждават. Местан не се интересува от реалните проблеми на българи, роми или турци. Интересува го единствено оцеляването на корпорацията ДПС. Защото ДПС е икономически мастодонт, прикрит зад политическа формация. Тази корпорация фалираше банки, поставяше и сваляше правителства. Драмата на Местан и колегите му е, че сега от нея не зависи нищо, защото са извън управлението, изпаднаха в изолация, коментира здравният министър пред Дарик радио.

По думите му сега фирмите от тази корпорация започват да се разбягват и 
от това следва, че няма да има пари за избори. Москов добави, че гледа на тази корпорация като на тумор, а лекарят няма емоционално отношение към тумора, той просто го изрязва и лекува организма.

Министърът подчерта, че единствената му цел е успехът на правителството и в частност успехът на реформите в сферата на здравеопазването. Моята лична цел е пълен мандат на кабинета и добри резултати, подчерта Москов.

Както вече стана ясно, ДПС нямат шанс да задвижат вот на недоверие срещу кабинета „Борисов" заради отказа министърът да подаде оставка. Дори БСП отказаха да подкрепят вот с такива мотиви, същото заявиха и от БДЦ и "Атака". За да започне процедурата са нужни 48 депутатски гласа, а партията на Местан има само 36.

Вчера лидерът на ДПС коментира, че не партията му е в изолация, а ценността.

"Плоското антиценностно политическо мислене изолира не партия, а призива й за етническа толерантност. Целта на вота на недоверие не беше падането на кабинета. Нямахме и илюзия, че ще се стигне до оставката на министъра. Дори бяхме абсолютно убедени, че няма да получим подкрепата на БСП", поясни Местан, като подчерта, че са срещу езика на омразата.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Москов срещу Местан


АНКЕТА: Основателно ли е искането за оставката на здравния министър?