Явно ГЕРБ ще е първата политическа сила и първа ще получи мандат за трети кабинет, заяви Карадайъ. От ДПС се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата недовършени мандата, допълни той.

Бихме искали да поздравим ГЕРБ и БСП за постигнатия резултат, но и всички български граждани, които участваха на тези избори, каза лидерът на ДПС.

"Поздравяваме и всички граждани, които искаха да участват на тези избори, но не успяха за съжаление. Бихме искали да поздравим и структурите на ДПС в цялата страна, които изнесоха една не много лека битка, но в крайна сметка резултатът е ясен. Благодарим на всички избиратели, които подкрепиха нас и гласуваха за ДПС. Искаме да ги уверим, че техният глас не е отишъл напразно“, заяви Карадайъ.

По думите му битката на ДПС е била в една конкурентна среда с всички участници в тези избори.

Да, има една особеност – наричате ги „Обединени патриоти“. Видяхме действията им, които бяха на границата. Съветът на Европа ги нарича фашисти. Там наистина е битка“, каза още Мустафа Карадайъ.

Докато за ДОСТ мисля, че доста анализи имаше. Тя не е тема само на ДПС, отбеляза още Карадайъ . В последната една година държавните институции си играеха на криеница, а можем да кажем, че в  някаква форма властта дори им помагаше, посочи лидерът на ДПС.

По думите му е рано бъдещите формули да бъдат коментирани.

За да има стабилност в България, формулата на бъдещото управление е ценностно мнозинство в парламента на базата на сходства на програмите, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

АНКЕТА: Гласувахте ли?