Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на групата при старта на новата парламентарна сесия, която съвпада с официалното откриване на Европредседателството.

„Няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националисти във властта официализира езика на омразата по най-опасната ос- етнорелигиозната. Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите „под килима. Против сме управлението със националистите и защото ерозират институциите и поставят под въпрос сигурността на страната. И, за да няма спекулации, заявяваме, че преформатирането на управлението не означава задължително влизане на ДПС в управлението“, изтъкна той, цитиран от "Фокус".

Карадайъ уточни, че визията им за развитие на страната е, че България се нуждае от програма за ускорено развитие, включваща дълбоки реформи на най-важните сфери.

„Няма да участваме в процес „стани да седна“, каза още Карадайъ по повод думите на Ахмед Доган, че няма смисъл от вота на недоверие към правителството, който БСП и ДПС ще внесат, защото при нови предсрочни избори няма да има кой друг да управлява, освен пак ГЕРБ.

По-рано лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че вотът ще бъде за корупцията, защото правителството позволява да се крадат 10 млрд. лева годишно.

Цветанов: Стига партизански политически игри

Сидеров: Намеците за нестабилност са неверни