Делян Пеевски оглави листата на ДПС в Благоевград

stat
20:43  |  17 февруари 2017 / Редактор Надежда Христова / обновено преди 39 минути

Делян Пеевски оглави листата за предстоящите парламентарни избори на ДПС в Благоевград.
С това бизнесменът и медиен бос категорично опровергава слуховете, че се оттегля от политиката, съобщиха Дарик радио и местният сайт "Инфомрежа".

След Пеевски се нарежда заместник-кметът на Сатовча Елхан Кълков, трета е Сабрие Сапунджиева, която бе заместник-министър на правосъдието в два кабинета - на Пламен Орешарски и на Сергей Станишев.

Информацията за списъка с имената на кандидатите за депутати бе потвърдена от общинския председател на ДПС в Гоце Делчев Сайди Чолак.

Голямата изненада е отсъствието от листата на двамата бивши народни представители - Алиосман Имамов от Абланица, който бе заместник-председател на Народното събрание, и Ахмед Башев от село Рибново - бивш кмет на община Гърмен. 

“Очевидно е страхотен” - бе лаконичният коментар на Ахмед Башев за водача на листата на ДПС в Благоевград. Бившият кмет на Гърмен допълни, че и той, и Алиосман Имамов са получили много номинации, но явно е решено те да не бъдат в партийната листа.

Очаква се официално листите на ДПС за парламентарния вот да бъдат обявени в понеделник.

В средата на януари зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пък заяви: „Делян Пеевски се ползва с доверието и обичта на нашия електорат, направил е много за нашите хора. Работи активно. С него работим в последните няколко седмици върху икономическата част на програмата и предвиждаме инициатива за ускоряване на инвестиционния процес със законодателни промени. Г-н Пеевски вероятно ще бъде и номиниран, и ще участва, но все пак решението е негово”.


Последно в Общество


”Галъп”: 44% от българите са расисти

44% от българите смятат, че някои раси превъзхождат други раси - това показват данни от изследване на Световната асоциация "Галъп интернешънъл" в 66 страни.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Има ли опасност от терористични актове в България? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?