Той тогава е бил обикновен депутат в долната камара на британския парламент, заподозрян за връзки с ИРА, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС и БТА.

Според вестника повод за събирането на секретна информация за политика станали връзките му с Ирландската републиканска армия /ИРА/ и участието му в кампаниите за обединение на Ирландия.

Британските спецслужби се опасявали, че дейността на лейбъристкия депутат можела да представлява заплаха за националната сигурност на Обединеното кралство.

Всекидневникът посочва, че Корбин оказвал подкрепа на т.нар. "банда Белкомб стрийт", както се наричал един от отрядите на ИРА-извънредни (през 1969 г. ИРА се разпадна на "извънредни" и "официални"), на който се приписват над 40 терористични акта, извършени в периода от октомври 1974-а до декември 1975 г.

Освен това досието сочи, че Корбин имал връзки с някакъв производител на бомби, за когото се предполага, че е стоял зад взривовете в лондонските Хайд парк и Риджънтс парк.

Вестникът информира и за официалната реакция на лидера на лейбъристите в отговор на тази информация, поднесена в навечерието на предсрочните парламентарни избори във Великобритания ("Дейли телеграф" подкрепя Консервативната партия и постоянно напада опозиционния лидер Корбин).

"По онова време МИ-5 държеше досиета на много участници в кампанията в подкрепа на мира и на Лейбъристката партия, включително и на хора, които се изказваха срещу режима на апартейда в ЮАР, и на профсъюзни дейци.

Джереми участваше в кампанията за мир в Северна Ирландия и в хода на тази борба настояваше за спазване на правата на всеки и общуваше с хора, представляващи всички страни в конфликта", заяви сътрудник на кабинета на Корбин.