Кейсик, който беше единственият останал съперник на Доналд Тръмп в борбата за номинацията на републиканците за президентските избори в САЩ през ноември, се оттегля от надпреварата, съобщи американската телевизия Ен Би Си, цитирана от световните агенции и БТА.

Тя се позова на високопоставени представители на предизборния щаб на Кейсик.

Оттеглянето на губернатора на Охайо на практика означава, че Тръмп ще е кандидатът на републиканците за президент на САЩ, отбелязва ДПА.

Малко по-рано бе съобщено, че Кейсик отменя своя пресконференция, насрочена за днес в щата Вирджиния, и вместо това ще направи изявление в столицата на Охайо Кълъмбъс.

След решителната победа на фаворита Доналд Тръмп на първичните избори на републиканците в Индиана вчера, вторият в надпреварата, сенаторът от Тексас Тед Круз, се оттегли.

Това предизвика предположения, че Кейсик, единственият останал съперник на Тръмп, при това изоставащ с много от лидера, също ще напусне борбата. В хода на надпреварата губернаторът на Охайо спечели само в своя щат, припомня ТАСС.

До този момент Кейсик си е осигурил едва 153 делегати за конгреса на републиканците в Кливланд, Охайо, през юли, на който трябва да бъде определен официално кандидатът на партията за президент.

При условие че остава да бъдат разпределени още 445 делегати, той няма никакви шансове да спечели необходимото мнозинство от 1237.

Круз се оттегли от надпреварата, след като остана втори в Индиана и имаше общо 566 делегати. Тръмп води с 1042 делегати, посочва ТАСС.