Американският милиардер Доналд Тръмп смята, че има добри отношения с руския президент Владимир Путин, заяви самият той в интервю за телевизия CNN, цитирано от ТАСС и БГНЕС.

Мисля, че имам добри отношения с него. Засега ние имахме нелошо начало, аз може и да бъркам, но бързо ще разбера”, посочи той.

На въпроса дали е имал възможност да се срещне и да разговаря с руския президент, Тръмп отвърна: „Не искам да говоря за това“.

Във връзка с инцидентите над Балтийско море, където руски бойни самолети извършваха небезопасни маневри край американски военни самолети и бойни кораби, Тръмп заяви:

Щях да се обадя на Путин и да му кажа да не прави повече така“. „Това е до голяма степен неуважително към нашите военни, към нашата държава, към нашия президент“, добави милиардерът.

Той смята, че ако стане президент, Москва ще се отнася по друг начин към Вашингтон.

Преди няколко месеца Тръмп изрази увереност, че с Владимир Путин може да се установят добри отношения и каза, че няма нищо по-лошо от сегашната ситуация в отношенията между двете страни, когато президентът на САЩ Барак Обама и Путин практически не си говорят.

Последва видео послание в кампанията на Тръмп, в което Путин изпъква като джудист, което не се хареса на Кремъл.

Владимир Путин на свой ред определи Доналд Тръмп като блестящ и талантлив човек, безспорен фаворит в президентската надпревара в САЩ.

Тръмп се готви за Белия дом

Доналд Тръмп каза, че вече може да посочи имената на членове на евентуалния си кабинет дори преди конгреса на републиканците в Кливланд, Охайо, през юли. На конгреса трябва да бъде определен официално кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ.

"Харесва ми идеята да направя нещо такова още преди да стигнем до Кливланд. Да, мога да го направя и мисля, че ще бъде добре прието", каза Тръмп в интервю за телевизия "Фокс нюз", цитиран от световните агенции и БТА.

Той остана единствен претендент за номинацията, след като от надпреварата се отказаха сенаторът Тед Круз и губернаторът Джон Кейсик.

Бившият държавен секретар и кандидат за номинацията на демократите Хилари Клинтън определи Тръмп като "неуправляемо оръдие" и заяви, че САЩ не могат да поемат риск с ненадежден кандидат като него, предаде Ройтерс.

В хода на кампанията Тръмп вече наговори много неща, особено за правата на жените и за глобалните климатични проблеми, отбеляза Клинтън. Тя подчерта, че Тръмп, евентуално кандидат за президент на републиканците, ще трябва да предложи на обществеността точни отговори при изборите през ноември и увери, че знае как да се бори с него.

"Стоунс": Тръмп да не пуска наши парчета

Легендарната рок-група "Ролинг стоунс" поиска от Доналд Тръмп да спре да използва нейни песни в кампанията си. Изпълнителите не са давали разрешение кампанията на Тръмп да използва музиката им и са поискали "всякакво използване да бъде прекратено незабавно", посочи техен говорител.

Представители на щаба на Тръмп не отговориха на молбата за коментар, отбелязва АП.

Тръмп, който е запален почитател на музиката, използва песни на "Ролинг стоунс" за събития от кампанията си като част от разнообразен микс, включващ изпълнения на Елтън Джон, оперни произведения и класически рок парчета.