От прессекретариата на "Дондуков 2" публикуваха снимка, на която Радев и съпругата му Десислава са се снимали с Тръмп и жена му Мелания.

На фотографията се вижда, че двете първи дами този път не са избрали светли тоалети, а са заложили на строги черни рокли и черни обувки.

Видимата разлика между двете двойки е, че семейство Тръмп е усмихнато, докато Радеви са със сериозни изражения.

По-късно днес българският държавен глава ще произнесе реч по време на сесията на Общото събрание на ООН. Изказването му ще започне около 19 ч. българско време. Слово ще има и британският премиер Тереза Мей.  В дебати ще се включат още президентът на Иран Хасан Рохани, египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и палестинският президент Махмуд Абас. 

Също днес президентът участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг и има срещи с президента на Световната банка Джим Йон Ким.
Той се включи и в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.

По време на визитата си в САЩ българският президент разговаря още с президента на Иран Хасан Рохани, с когото обсъдиха газови доставки, с краля на Йордания Абдула Втори и с президента на Украйна Петро Порошенко, който увери, че българското малцинство няма да бъде ограничено да учи родния си език след законодателните промени в страната.

Вчера в Ню Йорк Румен Радев участва и в международен форум под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше представена „Глобалната коалиция за надежда“. Целта й е да отличава ежегодно обикновени хора, които се превръщат в герои, рискувайки живота си в борбата с екстремизма, или са извършили действия в защита на културното наследство и изграждането на мостове между културите.

На тържествена церемония българският президент отличи полковник Матю Богданос за заслугите му в изобличаването на връзката между трафика на културни ценности и финансирането на тероризма и лейтенант Кохар Салех за приноса ѝ в борбата с "Ислямска държава".

По-рано президентът проведе среща с водещи еврейски организации от САЩ, на която призова за увеличаване на инвестициите от САЩ и Израел в България в областта на информационните технологии и други сфери с висока добавена стойност.