Новата организация е неформална общност на интелектуалци, общественици и граждани, които споделят необходимостта от разведряване в международните отношения и промяна в света.

Най-ревностните фенове на новоизбрания американски президент проследиха на живо клетвата.

Сред присъстващите бяха Илия Лингорски, бивш заместник-министър на финансите, издателката Светлана Шаренкова, Александър Томов, който беше кандидат за президент, както и много други общественици и симпантизанти на Тръмп.

Вижте снимки >>>

Стартът на Европейско Тръмп Общество в София беше даден и с представянето на книгата "Доктрината "Тръмп" на д-р Борислав Цеков.

"Опитал съм се да систематизирам в книгата за Тръмп някои негови стъпки, включително издаването на четирите му книги. В тях той е обосновал като политически тези и програма това, което прави днес", посочи Цеков.
 
По думите му влизането на Тръмп в Белия дом е началото на един исторически и идеологически обрат. Тръмп има ясно изразени политически възгледи, а не е непредсказуем политик, както се опитват да го представят неговите опоненти, посочи авторът. 

"Това е гигантска лъжа, която безкритично се възпроизвежда от много анализатори и коментатори, особено в Европа. Това са наченки на извършващ се идеологически преврат в САЩ", каза още Борислав Цеков.

Тръмп съумя да канализира и мобилизира енергия срещу статуквото, въпреки че е милиардер и знаменитост. Той е някак си изтърсакът в американския милиардерски елит, може би, защото винаги е претендирал, че е номер едно, обясни Борислав Цеков при представянето на книгата си.

По думите на Цеков, Тръмп успява, става милиардер в бизнес, който старите фамилии смятат за своя запазена територия – недвижимите имоти.
"Това е част от обяснението за огромната омраза или осмиване, с което той се сблъсква през годините и които не заслужава. С много тези или политики може да не сме съгласни, но те не могат да бъдат така профанизирани и стигматизирани като расистки и ксенофобски.", каза още авторът на книгата "Доктрината "Тръмп“.

АНКЕТА: Ще повлияе ли мандатът на Тръмп на България?