Левицата изнесе информация за финансови нарушения в системата, в която се съдържат данни за приходните агенции, но ГЕРБ отричат. Те все пак се съгласиха докладите да бъдат разсекретени.

В декларация първо "БСП за България" настояха да се проведе извънреден председателски съвет с две искания, посочени от лидера на социалистите Корнелия Нинова:

"Или документите да се разсекретят или да направим закрито аседание на парламента, тук в зала и да разгледаме тези документи. Има тежки констатации на правоохранителните органи чрез системите на приходните агенции са про/ити, че се заличават данни на акцизни стоки".

ГЕРБ нарекоха "медийна димка" твърденията на БСП и заявиха, че и те ще искат разсекретяване на доклада. От партията уточниха обаче, че парламентът няма правомощията да направи това, предаде БНР.

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов съобщи, че докладът е по сигнал на Агенция "Митници", отправен към ДАНС и прокуратурата и е представен на комисия в предходния парламент, заседавала при закрити врата. През декември докладът е обсъждан и в комисията за борба със сивата икономика и контрабандата.

Констатация на наблюдаващия прокурор е, че системата има слабости, но няма констатирани вмешателства, променяне на данни или съответно манипулиране на данни, които да пораждат съмнение за образуване на досъдебно производство.