Това заяви днес при среща на правителството с президента Владимир Путин премиерът на Русия Дмитрий Медведев, предаде ТАСС.

Държавният глава Путин отбеляза, че днешните трудности пред нея не са само външни "и не се дължат само на санкционните ограничения или ограниченията, свързани с обективната международна конюнктура, но и на трупаните с години неща, недовършени от мен и от вас".

Проблемите в руската икономика са много, "и както посочи Владимир Владимирович, не всички тези проблеми се дължат на натиск отвън или на промени в конюнктурата на петролните цени, добави премиерът Медведев.

Правителството ще работи за решаване на проблемите, натрупани през съветския и постсъветския период, увери той и обеща, че "естествено ще бъдат подготвени антикризисни мерки".

Кабинетът ще контролира икономическата ситуация в Русия през новогодишните празници, заяви Медведев пред държавния глава, честити му Новата година, пожела на президента успехи и му предложи да се чукнат с шампанско.

"Добро предложение, благодаря!" - съгласи се президентът на Руската федерация.

Хората в Русия "имат право да си починат" по време на "дългите празници" през зимата, но не и правителствените структури,
предупреди той.

"Правителството не може да си позволи да излиза във ваканция", добави Путин, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Руските служители ще имат правото на дълга ваканция в продължение на 10 дни в началото на новата година. Този период ще обхваща Нова година и православната Коледа на 7 януари.

Владимир Путин окачестви като "напълно задоволителна" работата на руското правителство през 2014 г., благодари на министрите за приноса им в съвместната дейност и ги поздрави по случай наближаващата Нова година.

Днес предстои той да разговаря отделно с министрите от т. нар. икономически блок в руския кабинет.