На 29 юли сутринта Георги Димчев отивал да напазарува храна, когато минал покрай квартално заведение, съобщи "Марица".

От една от масите се чуло подвикване "Що го носиш тоя, бе", след което последвали куп обиди за министър-председателя Бойко Борисов, чийто лик бил на дрехите на дядото.

Димчев се обърнал и попитал мъжа - около 50-годишен с червени дрехи, защо говори така за премиера. Тогава вербалната агресия преминала във физическа. Пред изумените погледи на десетки пловдивчани нападателят се изправил и започнал да налага дядото със стол. На масата на побойника, който според Георги Димчев се казва Любо, стоял и охранител от близък магазин. Той обаче не се намесил да спре побоя. Макар дядото да се развикал, отнело доста време преди случаен минувач да повика линейка.

Полицаят, който дошъл, само устно предупредил побойника, твърди дядо Георги. По думите му униформеният го посъветвал да не минава повече покрай заведението, за да не дразни Любо.

Собствениците на кафето, където се е разиграл инцидентът с дядо Георги в края на миналия месец, са категорични, че не е имало побой.

Здравко и Мариана Кавалджиева разказаха пред "Марица", че възрастният мъж е добре познат на всички клиенти. Тъй като живее наблизо, минавал често и дразнел клиентите. Така станало и в злополучния ден. "Появи се от някъде и отиде при хората на една от масите и започна да им говори. Не е имало агресия. Хората се опитаха да го изгонят. Любомир дори не е ставал от масата. След това продължи да си пие бирата", разказва Мариана.

Лекарите


При вторичните прегледи на Георги Димчев са открити фрактури на лумбалните прешлени. В документите от пристигналия на място екип на спешна помощ е посочено нараняване на ръката. Два дни след инцидента дядото е отишъл за рентген в УМБАЛ “Св. Георги”. В направленията са посочени вероятна диагнози - повърхностна травма на гръдния кош и повърхностна травма на главата. Тогава не са открити никакви проблеми. Седмица по-късно Георги Димчев отново е потърсил медицинска помощ, като се е оплаквал от болки в кръста. В изследването са посочени две фрактури на прешлените. В бележките на специалистите към изследването е написано: “данни за фрактури на Л1 и Л4 прешленни тела (на фона на други дегенеративни промени и вероятно с давност?)”.