В интервю за Си Ен Ен Ердоган посочи, че конституционните реформи не са заради него. Той подчерта, че е смъртен и като всеки смъртен човек може да почине във всеки момент, предаде БНТ.

Недоволството от резултатите обаче продължават. За трета поредна вечер в Турция имаше протести.

"Това е само началото, ще продължим битката", "Няма да се откажем. Ще се борим до край", "Тук сме заради Турция, за да живеем заедно, за да защитим гласа си, нашите ценности, нашата Република", скандираха демонстрантите в Анкара.

В истанбулския квартал Бешикташ демонстрантите скандираха "Разбойник, убиец, Ердоган". Те обвиниха Висшата избирателна комисия в партийни пристрастия, заради решението да приеме неподпечатани бюлетини.

"Резултатът не е верен. Има 2 500 000 неподпечатани бюлетини", "Ако авторитарният режим замени парламентарната система, ние ще свършим като Ирак и Сирия", викаха те.

Основната опозиционна партия в Турция внесе вчера искане във Висшата избирателна комисия за анулиране на резултатите от референдума, но тя ги отхвърли. Според турския президент обаче резултатите показват волята на народа.

Пред Си Ен Ен Ердоган коментира и малката преднина, с която бяха одобрени промените в конституцията - 51 процента гласуваха "за", а 49 на сто - "против".
„Не е важно с какъв резултат се печели, защото крайната цел е победа", обясни той.

По думите му, провеждането на реформи в конституцията, не е стъпка към диктатура. Защото според него "Там, където съществува диктатура, не е нужно да има президентска форма на управление".