Това съобщиха от Агенцията по безопасност на храните, цитирани от Нова телевизия.

Кетъринговата фирма, доставяща храната на дома, ще бъде запечатана, а на собственика й наложена глоба от 5 хиляди лева. Здравните власти имат съмнение, че млякото, което децата са яли под формата на какаов крем, е било развалено. Проверяващите не са получили документи за произхода и годността на млякото.

Инспекторите са извършили проверка в кухнята на кетъринговата фирма. Взети са проби от няколко порции. Констатирани са куп нередности относно съхранението и годността на продуктите.

Управителят на фирмата Раим Кюлджев заяви, че доставената храна в дома е била в срок на годност. От същата партида е била приготвена храната и за друг дом в Асеновград, но там няма проблеми. Докато не излязат окончателните резултати той отказва да назове каква е причината за натравянето. Микробиологичните изследвания ще са готови в четвъртък.

Междувременно от Инфекциозната болница в Пловдив съобщиха, че състоянието на 12-те деца се стабилизира. Те ще останат в здравното заведение за наблюдение до края на седмицата.