Пред болницата се събраха около 1500 души, за да разберат какво е състоянието на децата, съобщи „Рен тв“. На място пристигнаха губернаторът на Московска област Андрей Воробьов и кмета Евгени Гаврилов.

Напрежението сред събралите се хора ескалира и когато Гаврило спря сред тях да чуе оплакванията им, тълпата го завлече, счупи очилата му и го освирка. Някои от свидетелите твърдят, че е имало и удари по главата му. Спасила го е намесата на охраната.

Губернаторът също е пострадал, след като при придвижването му от болницата към колата, той е бил замерян със снежни топки. Веднага на мястото са пристигнали и спецчасти за борба с безредиците, известни като ОМОН.

В социалните мрежи се появи видео от случилото се. Проблемът със сметището в района на Волоколамск е отдавна. Местни хора твърдят, че има дни, в които трудно се диша. Сега обаче най-много са пострадали деца и това е довело до избухване на недоволството на хората.

След случилото се в района са пристигнали и представители на руското Министерство на здравеопазването. На място е била и Ксения Собчак, кандидат-президент за изборите от неделя. Очаква се резултатите от токсикологичната експертиза на натровените във Волоколамск да стане ясна в петък.

Социалните мрежи в Русия бяха взривени от видео, на което се вижда как малко момиченце заплашва губернатора, явно стресирано от натравянето на свои приятели.