ГДБОП задържа 3-ма, снимали и споделяли порно с малки деца

stat
16:30  |  13 септември 2017 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
От години антимафиотите се борят срещу сексуалните насилници в мрежата От години антимафиотите се борят срещу сексуалните насилници в мрежата
Сн.: МВР

Трима души са задържани за разпространение на материали с детска порнография при спецоперации на сектор „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, съобщи пресцентърът на МВР.
Арестите са извършени през месец август, като противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца.

В хода на действията, проведени под наблюдението на прокуратурата, антимафиоти са извършили поредица от арести. До тях се стигнало след продължили няколко месеца разработки за установяване на хора, извършвали блудствени действия чрез принуда на деца на възраст между 9 и 13 г. Под заплаха, малолетните жертви били заснемани през интернет комуникатор, а създадените с тях порнографски файлове били разменяни с други хора по света.

До момента са установени „съмишленици“ на българските граждани и от други страни от Европа, данните от разследванията ще бъдат предоставени на Европол.

Един от арестите спецполицаите извършили след получена информация от партньорска служба за секретна комуникация между заловен от тях мъж, който в момента на ареста обменял данни и файлове с детска порнография с български гражданин. При задържането в Разград от компютъра на въпросния от ГДБОП придобили информация за други негови контакти, с които обменял забранените файлове. Мъжът е направил пълни самопризнания.

Междувременно в Габрово е бил задържан мъж с инициали П. П. (на 35 г.) от Крумовград, за когото антимафиотите установили, че в продължение на месец, чрез заплашване и принуда, заснемал блудствени действия с 9-годишно момиче. Материалите разменял в специализирани онлайн платформи за обмен.

За същото, но в друга такава платформа, бил задържан и мъж с инициали П. И. (на 26 г.) от Плевен. В иззетия му компютър са намерени над 4000 файла със сексуално съдържание, с участието на деца на възраст до 7 г. Мъжът признал за извършваната престъпна дейност – разпространявал детска порнография чрез пиър-ту-пиър мрежите в период от няколко години.

Разследването продължава.

"Успешните реализации са част от системните действия на сектор „Киберпрeстъпност“ в ГДБОП за борба със сексуалните насилници на деца в страната в отговор на изключително опасните криминални посегателства", подчертаха от МВР.
Последно в Общество


Активизира се Източният маршрут на мигрантите

Миграционната криза в Европа продължава, независимо от намаляването на миграционните потоци от Северна Африка, Близкия Изток и Азия през 2017 г.