Сигналът за инцидента в Новоселци, през което минава главният път Видин-Кула, е подаден около 15.20 ч.

64-годишен сръбски гражданин с лек автомобил "Рено" се е опитал да изпревари друга кола, но изгубил управление и се качил на тротоара, помитайки стоящите там три деца. Сърбинът е шофирал с несъобразена скорост, уточняват от видинската полиция.

Пострадали са три момичета - на 10, 6 и 7 години. Най-голямото и най-малкото са настанени във видинската болница. 10-годишното момиче е с фрактура на горен крайник, а 6-годишното е със съмнение за комоцио. Третото дете е прегледано и освободено без сериозни наранявания.

64-годишният шофьор е тестван с дрегер, който не е отчел наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера стана ясно, че от този уикенд полицаи-мотористи ще следят с радари за превишена скорост по пътищата. Акцията започва на фона на нарастващия брой жертви, които взима войната по пътищата.
358 души са загинали при катастрофи от началото на годината. Сравнено със същия период на м.г. жертвите са с 50 повече, съобщи началникът на Пътна полиция комисар Антон Антонов.