Инцидентът стана около 20 ч. на 4 октомври, в сливенския квартал, където Чакалов шофирал лек автомобил "Фиат" с гръцка регистрация с висока скорост. Мъжът седнал зад волана след употреба на алкохол и без да има шофьорска книжка. След като блъснал детето, той избягал и се скрил. По-късно обаче е задържан.

От прокуратурата поискаха постоянен арест, защото има възможност Янко Чакалов да се укрие и да извърши ново престъпление, както и защото вече е осъден в края на април за същото престъпление - шофиране без книжка.

Мъжът има тримесечна условна присъда с 3 години изпитателен срок, по време на който е блъснал момиченцето. Според говорителя на Окръжния съд в Сливен съдия Мартин Данчев, наказанието за това престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Съжалявам за извършеното деяние” - бяха единствените думи на Янко Чакалов, който поиска да бъде пуснат под домашен арест, предаде Нова телевизия. Мъжът е с основно образование и е безработен. По непотвърдена информация, израства в отсъствието на работещите си в Гърция родители, отглеждан от баби и дядовци. Обвиняемият бе доведен до съдебната зала с качулка на главата и отказа изявления пред журналисти, съобщи БНР.

Магистратите обаче решиха Чакалов да остане за постоянно в ареста. Решението им може да се обжалва в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Адвокатът на обвиняемия заяви, че е нает от близките му тази сутрин и че още не знае дали те ще искат обжалване на мярката.