Инцидентът е станал около 13 часа, когато момичето било на атракциона. То било с майка си.

Детето, което е паднало от няколко метра височина, често е посещавало въжения парк, като досега там не е имало инциденти, съобщи Нова телевизия.

Вижте снимки>>>

7-годишното момиченце е транспортирано в благоевградската болница. Директорът на Спешното отделение д-р Владимир Рабаджийски съобщи пред "Фокус", че когато е докарано детето, то е било в съзнание. След това обаче е изпаднало в кома. Направен е скенер, при който е установено, че момичето е с черепно-мозъчна травма и с кръвоизлив в мозъка. Има опасност за живота му.

Директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев съобщи, че детето е транспортирано в "Пирогов", където ще бъде под наблюдението на неврохирурзи.

От пресцентъра на столичната болница съобщиха, че състоянието на момиченцето е много тежко. То вече е настанено в неврохирургията.

Собствениците на съоръженията твърдят, че момичето е било напълно обезопасено, когато се качило във въздуха. Според тях, детето не е спазило инструкциите и откачило едновременно и двете обезопасителни куки.

На мястото на произшествието пристигнаха трудови инспектори, които ще проверят дали се спазват всички условия за безопасност във въжения парк, съобщи Дарик радио. Те ще инспектират и дали служителите имат трудови договори. Паркът е затворен.

Детският въжен атракцион в парк "Бачиново" отвори врати преди две години, стопанисва се от община Благоевград.