Инцидентът стана в петък около 19 часа на пазара в областния град. 18-месечната Дамла играела пред магазина на баща си, наблюдавана от баба си, когато питбулът се нахвърлил върху нея.  

Чух виковете на дъщеря си и тръгнах да я спасявам. Видях, че е нахапана по дупето. Борих се дълго с кучето, което е на 2-3 години, голямо и силно. Искаше и мен да хапе. Хванах питбула за слабините и врата, но в един момент се измъкна. Успяхме с помощта на колегите да го вържем за стълб. Беше страшно, тази порода кучета са убийци. Добре, че дъщеря ми беше с памперс. Раните са дълбоки“, разказва Сунай Исмаил, цитиран от "24 Родопи".

Момиченцето първоначално е откарано в кърджалийската хирургия, а по-късно транспортирано в детската хирургия на университетската болница в Пловдив. Минути след инцидента кучето е заловено и откарано в общинския приют в Кърджали, където ще остане 14 дни.

От полицията съобщиха, че собственикът на питбула е избягал, но е задържан около час след нападението. Мъжът е познат в квартал „Боровец“ като Джупа. По-късно обаче се оказало, че кучето е било откраднато, а истинският стопанин е подал сигнал за кражбата му в четвъртък.

Разследването по случая продължава.