4-годишно дете почина след усложнения от грип

stat
12:54  |  8 февруари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Въпреки усилията на лекарите, момиченцето е издъхнало в реанимация Въпреки усилията на лекарите, момиченцето е издъхнало в реанимация
Сн.: Shutterstock

4-годишно момиченце е починало от усложнения от грип снощи в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.
Детето е било доведено в спешния център на лечебното заведение от родителите си в много тежко състояние, съобщиха местните сайтове "Зов Нюз" и "Бул Нюз".

Момиченцето е било прегледано и настанено за лечение в детското отделение. През нощта обаче състоянието му се влошило драстично и то било преместено в реанимацията. Въпреки усилията на лекарите обаче след около час детето е починало.

Според медиците, причина за смъртта на 4-годишното момиченце е мълниеносно протичаща инфекция с много бързо развиваща се клинична картина. Касае се най-вероятно за мозъчно възпаление след прекаран грип. 

Точната причина за смъртта на детето ще стане ясна след аутопсията. Назначени са и редица експертизи, казаха от врачанската болница.

В края на декември м.г. в столична болница почина дете на 3 г. и 8 м. вследствие на тежки усложнения от грип. В случая бе доказан грипен вирус А (H1N1).
Последно в Общество


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".