Автор на клипчето в youtube е videokarikatura. От същия автор е и популярният клип, посветен на лидерската битка в БСП, завършващ с думите "Я не архар, дорогой.", които Сергей Станишев казва на Георги Първанов.

Сред героите на новото филмче, базирано на история за древния Рим и варварите, са бившият лидер на СДС Мартин Димитров (в ролята на Цезар), лидерът на ДСБ Иван Костов (Помпей), президентът Петър Стоянов (Брут). Премиерът Бойко Борисов е изобразен като водач на варварите, Меглена Кунева - като Клеопатра, а преминалият от ДСБ в партията на Кунева Прошко Прошков - като Марк Антоний.
В клипа Петър Стоянов доубива ранения Мартин Димитров.

В коментара си авторът е написал: "Борбата в дясното пространство става ожесточена и поражда следните въпроси: Има ли заговор за унищожаване на СДС? Петър Стоянов работи ли срещу СДС? Ще успее ли новият лидер на СДС да победи враговете на партията? "И ти ли, Петре ?" е пародиен видео поглед за процесите в дясното пространство, преувеличени и изопачени през призмата на карикатурата."

Мартин Димитров подаде оставка преди месец, след като мнозинството в Националния съвет на СДС взе решение съюзът да не участва на изборите догодина заедно с ДСБ в Синята коалиция.