„Днес разбрах, че Приватизаторката е разбрала коя съм. Днес разбрах и че тя ще завежда дела както към мен, така и към ГЕРБ за клевета, лъжа или манипулиране мнението на държавен орган. Бих искала да кажа, че с това вероятно ще обогати правната теория, защото досега в правния мир не е известно, някой, било то и приватизатор, да съди политическа партия за някакви манипулации“. Това заяви Десислава Атанасова относно обявената информация от лидера на БСП Корнелия Нинова, че ще съди депутатката Атанасова и партията ГЕРБ за изнесената информация по повод на договора за приватизация на "Техноимпекс" . 

Според нея БСП е в шизофренично състояние, тъй като през 2001 г. наричат процеса на приватизация разграбване и присвояване. 

„По-важното, което обаче днес не разбрахме е следното: дали г-жа Приватизаторката е подписвала през 1999 г. договор за приватизацията или отрича подписа да е нейн? Дали е подписвала три допълнителни споразумения за намаляването на цената на приватизацинонния договор, дали през 2001 г. позицията на БСП е тази, която е описана на Висшия съвет на БСП, наречена: „Корупцията основен елемент в управлението на СДС“ и дали опорните им точки на „Позитано“ 20 свършиха?“, попита Атанасова.

Тя попита дали тогавашният авторитет на БСП е имал грешна преценка. Атанасова посочи, че в книгата фигурират имената на: Андрей Пантев, Михаил Миков, Евгения Живкова, Татяна Дончева, Георги Пирински, Румен Петков, Благовест Сендов, Петър Мутафчиев, Сергей Станишев, Ирина Бокова, Любен Корнезов и в нея е описана приватизацията на "Техноимпекс".

„Призовавам БСП за дебат. Не с нас. За нас фактите са известни. За нас истината е тази и която е описана в тази книжка „Корупцията“, а и вече доста години след времето на прехода е уточнена, но нека се уточнят те – дали в момента губят идентичност като социална или лява партия, дали лидерът им е еволюирал, както се изрази друг техен съпартиец“, каза Атанасова.

Тя призова Корнелия Нинова, ако иска да заведе дела и във връзка с тези твърдения.

Дир. бг припомня, че Нинова обяви този следобед, че  делото ще е за клевета и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Според Нинова, Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това е продължила да клевети и да лъже в публичното пространство.