"Почувствах се унизен, както и моите колеги, от Румен Радев. Почувствах се отвратително. Някакъв човек току-що влиза в политиката да ни подхвърля, че ни остава още една седмица.

Той има ли представа, колко трудно е, когато имаше една шепа хора да прокараме закони? Този човек знае ли, че някои хора получиха инсулти? С какво самочувствие този човек, който е от няколко дни в политиката, ще се отнася по този начин? Това е парламентарна република и това е най-висшият орган", коментира Симеонов, цитиран от "Фокус".

Емоционалното изказване на Симеонов е по повод репликата от речта пред депутатите на новоизбрания президент Румен Радев "Имате още една седмица", имайки предвид оставащото (най-вероятно) време за работа на 43-тото Народно събрание. Репликата беше предизвикана от подвикване от дясната част на залата и бе последвана от напускане на депутати и гневни реакции от ГЕРБ и ПФ.

„Какво елементарно първосигнално мислене. Той си мисли, че президентството е състояние, а не дълг. Първата двойка му я писахме вчера ние. Ще му дадем тези 100 дни, за да видим дали ще започне да решава тежките проблеми, които изреди.

Все едно прочете една статия на в. „Работническо дело“.

Искам да чуя дали той ще отзове посланика Надежда Нейнски заради протурското ѝ поведение. Основното ѝ занимание в Истанбул е да подготвя вечер на тангото“, коментира Симеонов.

Според него Радев не е казал нищо за своите ангажименти и за това какво смята да направи.

„Като влиза в парламент е добре да се осведоми за порядките. Когато правиш реч от 20 минути, е нормално да очакваш хората да не внимават“, добави той.

АНКЕТА: Очаквате ли промяна при президента Радев?

КРЪСТОСАН ОГЪН: За репликата на Радев към депутатите, че имат още седмица