Официалните данни са от справка, получена от bTV по Закона за достъп до обществена информация.

За близо 10 месеца тези средства се разпределят по следния начин:

- ГЕРБ - над 1,6 млн. лв.;
- Коалиция за България - около 1,4 млн. лв.;
- ДПС - над 608 000 лв.;
- „Атака” - към 400 000 лв.;
- независими - над 17 000 лв.  

Правилникът за работа на парламента регламентира, че представителните разходи отиват за сътрудници, експертизи и обезпечаване на работата на депутатите дори и в избирателните им райони.

На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната група са какво са похарчили двете трети от парите си. Вече има и опция това да се случва на в личния им профил на сайта на Народното събрание. Независимите депутати трябва да правят това и на страницата на парламента в интернет.

Тези пари, тези две трети, както се тиражира в някои медии, не се дават на ръка на депутатите, от тези пари отиват за разходи в групата”, обясни зам.-председателят на партията Красимир Велчев.

И при левицата по-голямата част от сумата остава в групата. Червени депутати коментират, че броят на внесените законопроекти доказва усилена работа и се отчитат пред счетоводителите на партията

Ако един депутат не е внесъл един законопроект, то тези средства са му излишни, призна обаче Георги Кадиев, който традиционно е вътрешна опозиция.

И в останалите партии твърдят, че парите се харчат правилно. Павел Шопов от "Атака" заяви, че това е сложна сметка, но парите отиват по предназначение.

„Има правила, по които се отчитат тези пари, има много хора, в чиято полза правим разходи”, каза пък Янко Янков от ДПС.

Независимият Светлин Танчев сподели, че харчи парите и за случаите, когато се среща на обяд или вечеря със симпатизанти. До отчета в интернет не стигнал, защото нямал време.