Оставката му беше приета със 170 гласа „за“, 3 „против“ и 7 „въздържал се“. Гласуването мина без дебати.

На 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на Мартинов, за да му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук. От прокуратурата заявиха, че срещу депутата от Добрич има данни и защо още престъпления, общо 5 - изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши действие по служба и принуда по отношение на физическо лице.

Самият Мартинов обяви, че се отказва от имунитета си доброволно и се оправда, че група хора от левия спектър го топят от няколко месеца, защото имали дългове към него.

Вчера обаче от прокуратурата обявиха, че има данни той да е притискал свидетели по делото и 10 прокурори от "Бюрото за защита" към главния прокурор бяха изпратени на място в Добрич.

В същото време бизнесмен разказа как бизнесът му е бил съсипан от хора, близки до Мартинов.

Междувременно, още след избухването на скандала Бойко Борисов разпореди незабавно да бъде сменено цялото областното ръководство на ГЕРБ – Добрич, чийто председател беше Мартинов.

Вчера зам.-председателят на партията Цветан Цветанов отиде в Добрич, където обяви, че Мартинов сам е решил да се оттегли от парламента, за което му благодари - по този начин се пресичали опитите да се хвърли петно върху партията. Неофициално обаче излезе информация още преди това, че самият Борисов е настоял депутатът да напусне парламента.

Изпълнителната комисия на партията да реши дали депутатът Живко Мартинов ще бъде изключен от партията.

До този момент главният прокурор поиска снемане на имунитета на още няколко депутати от това Народно събрание -  Делян Добрев и Димитър Гамишев от ГЕРБ, Манол Генов и Светла Бъчварова-Пиралкова от БСП, Димитър Аврамов от ДПС, Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от „Воля“. Никой от тях обаче не е напуснал парламента.