Причина за това стана, че Стоянов, известен като Владо Плацентата, не е получил копие от обвинителния акт преди повече от 7 дни, както изисква законът. Документите били изпратени едва вчера. Освен това се оказа, че адвокатът на пострадалата Гагова е ангажиран по друго дело и не успя да дойде в съдебната зала, съобщи "Труд".

Делото беше отложено за 22 март, което предизвика недоволството на Стоянов.

Той дойде в съдебната зала с кърпа на лицето, която отказа да свали, докато говореше в съда. Той настоя процесът да започне, защото не искал да се отлага само заради него и дори беше подготвил писмено становище от 6 страници по всички точки. Писал го до късно снощи. В него той отново отрича да е удрял лекарката, дори да е бил в болницата, защото изроденото от нея дете не било негово.

Пред журналисти Стоянов добави, че е невинен, но законът бил срещу него. И подчерта, че от 18-годишен е вегетарианец, а сега веган.

Д-р Албена Гагова беше нападната на работното си място през юни миналата година от 37-годишния тогава мъж, който настоявал да получи плацентата на новороденото си. Лекарката беше намерена от акушерка на площадка на стълбището, в безсъзнание, в локва кръв. Оказа се, че носът й е счупен.

Първоначално Гагова имала амнезия, но впоследствие си е спомнила, че последно е контактувала с баща на бебе, малко след като е оперирала родилката. Стоянов я атакувал, след като отказала да му даде плацентата, уверявайки го, че тя ще бъде съхранена по правилата. Тъй като няма видеозапис от инцидента обаче, Владимир Стоянов отрича вината си.

Срещу него има и други две обвинения - за незаконно държане на пушка и за това, че укривал в дома си 22 бежанци. Няколко месеца той прекара в ареста, но през октомври беше пуснат на свобода срещу парична гаранция от 500 лева. В съда той представи удостоверение, че е студент 1-ва година редовно обучение - специалност „Генно и клетъчно инженерство”.

Биячът от "Шейново" замразявал живи котки за вечен живот