На 5 май м. г. 30-годишният Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа на пътя София - Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев. 

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Делото срещу него трябваше да започне още на 19 януари, но той не се яви в съда и бе обявен за общодържавно издирване, с променена мярка от "домашен арест" в "задържане под стража".

На 23 февруари също не бе даден ход на съдебния процес.

В началото на днешното съдебното заседание стана ясно, че досегашният защитник на Сюлейманов, адвокат Владимир Маринов, се е отказал да го защитава, затова е назначен служебен - Петър Цолов, съобщи БТА.

Съдията заяви, че на 10 март в писмо от Областната дирекция на МВР-Разград, е докладвано, че Хуриет Сюлейманов е напуснал пределите на страната с автомобил през ГКПП Дунав мост заедно с брат си, криминално проявен, и най-вероятно пребивава на неговия адрес. Предполага се, че се намира в Германия.

Днес бяха разпитани над 20 свидетели. Прокурорът Валентин Вълков поиска делото да бъде отложено поради неявяване на 7 свидетели, част от които имат пряко отношение към изясняване на фактическата обстановка. Такъв свидетел е Албена Исаева, пътувала в автомобила на Сюлейманов по време на катастрофата. Останалите са били в контакт с подсъдимия непосредствено след произшествието.

От 12 вещи лица са изслушани три, шест от тях не са се явили по обективни причини. Другите три вещи лица ще бъдат изслушани след като бъдат разпитани неявилите се днес свидетели.

Съдът прие искането на прокуратурата, на неявилите се свидетели наложи глоба от 100 лева и разпореди тяхното принудително довеждане на следващото заседание. То бе насрочено за 20 април, от 9 часа.