Позицията на прокуратурата е, че Муса трябва да остане в ареста, тъй като е опасно да бъде навън. Според Попова в свидетелските показания по делото се съдържат достатъчно доказателства за неговата дейност, свързана с разпространение идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

Попова каза още, че делото все още не е изпратено в Апелативна прокуратура-Пловдив.

"Предполагам, че след днешното заседание ще бъде изпратено, за да може да се върне за 15 декември, когато е следващото заседание", коментира Попова.

Прокурорът обясни, че след като се произнесе Апелативният съд в Пловдив, ще стане ясно дали определението на Окръжния съд в Пазарджик, с което мярката на Ахмед бе променена парична гаранция от 5 000 лева, ще влезе в сила или ще бъде отменено.

Окръжният съд в Пазарджик днес даде ход на делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ, съобщи "Фокус". По време на съдебното заседание ще бъде разпитан петият от шестимата свидетели със скрита самоличност.

Според събраните материали в досъдебното производство, неговите показания са най-обемни. Съдът определи три часа за разпита на петия таен свидетел, след което в залата ще бъдат прочетени неговите показания.

Общо 14 са подсъдимите за разпространение идеите на терористичната организация "Ислямска държава". С мярка за неотклонение домашен арест са двама от подсъдимите, 9 също са с мярка парична гаранция като Муса, а двама са с мярка "подписка".