Съдебният състав за втори път не успя да даде ход, защото голяма част от пострадалите израелски граждани не бяха редовно призовани за днешното заседание, съобщи БТА.

От прокуратурата посочиха, че продължават да правят опити да ги издирят.

И в края на септември съдът отложи насроченото заседание, след като се разбра, че част от пострадалите не са редовно призовани. Тогава стана ясно, че има затруднения при призоваване на пострадали и изясняване на правата им, тъй като са чужди граждани, припомня БНР.

Съдия Аделина Иванова пък коментира пред bTV, че е обмислян и вариант български магистрати да заминат в Израел и на територията на посолството да бъдат разпитани пострадалите и близките им.

В съдебната зала днес дойде бащата на загиналия шофьор Мустафа Кьосев. На въпрос на журналисти дали ще е по-спокоен, ако убийците бъдат заловени, възрастният мъж отговори, че никой не може да върне сина му и ще се успокои чак когато и той отиде в гроба.

При атентата на 18 юли 2012 година загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на взривения автобус. 35 души бяха ранени.

Специализираната прокуратура обвини задочно за терористичния акт ливанеца Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан, който има канадско и ливанско гражданство. Двамата се издирват от "Интерпол".

Следващото заседание беше насрочено за 12 декември.