Депутатите одобриха днес състава и ръководството на останалите десет постоянни парламентарни комисии, предаде БТА.

Вчера партиите си разпределиха 12 от общо 22 постоянни парламентарни комисии. Слави Бинев (ПФ) оглави комисията по култура и медии.

ГЕРБ пое ръководството на 9 комисии, Реформаторският блок - на 5, Патриотичният фронт - на 3, АБВ - на 2, БСП, ДПС и Български демократичен център - по една.

ДПС излъчи Делян Пеевски за член на икономическата комисия и Йордан Цонев за зам.-председател. Даниела Савеклиева от ГЕРБ също ще е зам.-председател.

Петър Кънев от БСП оглави комисията по икономическа политика и туризъм, колегата му Румен Гечев стана зам.-председател на комисията по бюджет и финанси, реши днес НС.

Менда Стоянова от ГЕРБ пое председателството на комисията по бюджет и финанси, Делян Добрев - на комисията по енергетика.

ГЕРБ оглави още комисиите по образованието и науката и по външна политика. Председател на просветната комисия ще бъде Милена Дамянова, а на външната - Джема Грозданова.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров стана зам.-председател на комисията по външна политика.

Ген. Михо Михов от АБВ ще ръководи комисията по отбрана.

Атанас Атанасов от Реформаторския блок стана председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, в състава й влиза и Цветан Цветанов (ГЕРБ). Вчера той стана член и на комисията за контрол над службите и използването на СРС.

Реформаторите оглавиха и комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, председател ще е Бойка Маринска.

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще се ръководи от представител на Патриотичния фронт - Валентин Иванов.

Искрен Веселинов от ПФ стана председател на комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

ПФ не излъчиха втори представител в комисиите по вътрешна сигурност и по жалбите на гражданите и отстъпиха мястото си на другите групи.

Съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок, заедно с Радан Кънев, е Найден Зеленогорски, а зам.-председател - Мартин Димитров, бе съобщено в началото на днешното пленарно заседание, предаде БНР.
Промяната в структурата на парламентарната група е заради назначаването на съпредседателя Меглена Кунева за вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси.