Днес над страната ще бъде предимно слънчево, с повече облаци над северните райони. Дневните температури ще са от 6 до 11 градуса. В Дунавската равнина все още ще бъде ветровито, с умерен вятър от запад.

От утре до четвъртък времето ще бъде предимно слънчево и много по-топло от обичайното за края на декември. Минималните температури в повечето места ще бъдат от 2 до 7 градуса, като само в котловините, защитени от западен вятър ще бъдат малко по-ниски, до около нула градуса. Дневните ще са от 10 до 15, на места в Тракия и западната част на Дунавската равнина и до около 16-17. Ще остане ветровито със слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от запад.

Промяна на времето ще настъпи в петък, когато до Балканите ще достигне по-студен въздух и свързана с него фронтална система. Облачността ще се увеличи и над северозападните райони ще започнат слаби превалявания от дъжд и сняг. Температурите ще се понижават.

Динамично ще остане времето и в дните преди Нова година, но все още прогнозите не са сигурни. Възможно е обаче на места да има снеговалежи.

В 1.03 ч. тази нощ настъпи астрономическата зима. Днес е и зимното слънцестоене - най-краткият ден на годината и най-дългата нощ. Продължителността на деня е 9 часа и 3 минути. От утре денят започва да расте.