Днес ще бъде облачно. Ще превалява слабо, преди обед главно в северните райони и около Стара планина, а след обяд - на юг  и  в Рило-Родопската област.
В низините ще вали дъжд, който в Северна България ще временно ще преминава в сняг, а в планините - сняг. Температурите ще бъдат от 3 до 9 градуса.

Утре, вторник, съществена промяна на времето няма да настъпи.
Температурите сутрин ще са от нула до 5 градуса, а дневните стойности - от 3 до 8 градуса. Ще превалява съвсем слабо, в Северозападна България и по високите полета - слаб сняг, а в останалите места -слаб дъжд.

В сряда ще продължат слабите валежи главно в крайните южни и източни райони, и във Видинско. Температурите ще останат без промяна.

В четвъртък превалявания ще има на повече места, но отново ще бъдат слаби. Температурите ще се повишат с градус-два  и  в низините ще вали слаб или съвсем слаб дъжд.
В петък ще се усили вятърът от юг и температурите ще бъдат от 5 градус ана северозапад до 13, 14 на местата, чувствителни на южен вятър.

Интересна ще бъде обстановката през почивните дни, когато в Централна Европа и  северно  от нас ще нахлуе на широк фронт много студен арктичен въздух, част от който  е възможно да повлияе  и  на времето у нас. Повече подробности около тези обстановки очаквайте в следващите дни.