Снимката е направена на 2 май от Ралица Згалевска на връщане от Музея на киселото мляко в с. Студен извор, Трънско.

Згалевска я публикува във Facebook профила си и се възмущава, че се създава сериозна опасност за живота на шофьорите.

Тя обаче е изпратила имейл до община Трън с надежда "дано нещо предприемат отговорните".

Писмото е до кмета на Община Трън Станислава Алексиева, Агенция "Пътна инфраструктура" и редица лица.

В него Згалевска обяснява, че със семейството са се разхождали из района на Община Трън, били и до Музея на киселото мляко в с. Студен извор.

"На пътя - очевидно новоизграден - малко преди да стигнем до музея видяхме да стърчи стълб. Из целия район настилката на пътищата изглежда новоположена, но липсва маркировка. Това ни кара да предполагаме, че дейностите все още не са приключили и този стълб няма да остане така, а ще бъде отстранен във възможно най-кратки срокове, тъй като е предпоставка за пътнотранспортни произшествия",
пише Ралица Згалевска.

Днес следобед тя обяснява, че в коментар под снимката й във Facebook има неофициален отговор от служителка на общината:

"Стълбът ще бъде преместен. Тъй като това е съоръжение на ЧЕЗ са пуснати необходимите документи за преместването му, но процедурата е много бавна. Моля да имате предвид, че строителството все още не е приключено!"

Пътят е част от проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност 2 милиона лева.

Пред Дарик кметът на Трън Станислава Алексиева обясни, че чака да се освободи графикът на ЧЕЗ и да се махне стълбът, но не е ясно кога.

Алексиева заяви, че няма опасност от катастрофи по пътя, въпреки че стълбът е по средата на пътното платно.

По думите й, само ако човек иска да се самоубие, може да стане инцидент.

„Стълбът ще бъде преместен, очакваме графика на ЧЕЗ кога ще дойдат да изключат високото напрежение, да откачат жиците, захванати за стълба, за да можем да го преместим. Пътят е асфалтиран миналата седмица, защото се гони график. Но този път не е довършен, не е приет, така че има още работа по него. Пътят е активен предимно в събота и неделя, но има много добра видимост. В момента е обезопасен стълбът, има необходимите знаци, вижда се отдалеч", каза още Алексиева.

Преди дни Нова телевизия показа как във Видин асфалтират тротоарите плътно до дърветата.

В центъра на града, на ул. „Цар Александър II“, дърветата сякаш растат от асфалта. Засегнати са близо 50 дървета на около 30-40 години.

Един от тротоарите е част от проект, който струва 5 млн. лв. Заповед за къртене била издадена, след като екипът на телевизията потърсил общината за коментар.

Асфалтът около дърветата трябва да бъде премахнат до средата на май. Последвало е и предупреждение към изпълнителя на проекта. От фирмата обаче казали, че не са допуснали грешка и всичко се изпълнявало по план.