"Нямам думи за благодарност към Дарин Ангелов. Тя е безкрайна. Но благодарностите ми - моите и на съпруга ми, са и към целия екип - Стоян Алексиев, Бойка Велкова..., към гардеробиери и сценични работници. Всички се втурнаха да помогнат на съпруга ми", каза развълнувана пред "24 часа" г-жа Пелтекова, съпругата на мъжа, който си глътна езика в Народния театър.

Инцидентът се случва в неделя, 4 декември, по време на постановката "Дългият път на деня към нощта" от американския драматург Юджин О'Нийл на Сцена IV в Народния театър. Участват Стоян Алексиев, Бойка Велкова, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Теодора Кулева, Ева Данаилова.

В един момент Дарин Ангелов чува странно похъркване и в първия момент си мисли: "Приспахме някой зрител". После вижда, че мъж на първия ред се гърчи. Скача от сцената и се опитва да му отвори устата. Не успява и затова сваля колана на панталоните си и с негова помощ успява да разтвори стиснатите му челюсти и да му извади езика. После му помагат всички да го настанят удобно, викат линейка.

"Бърза помощ" го отвежда и той веднага е хоспитализиран в Първа градска болница.

Оказва се 46-годишният мъж има сериозни проблеми със сърцето и само навременната намеса на Ангелов спасява живота му.

"Мъжът ми вече е изписан от клиниката. Чувства се добре за състоянието си, но предстоят серия сериозни изследвания", каза г-жа Пелтекова и отново благодари на хората, спасили живота на съпруга й.

"Дарин не иска да прави актив от тази случка, която се разчу чрез социалните мрежи. Хората от Народния театър не се бият в гърдите, а дават пример как се прави добро", каза директорът на трупата Мариус Донкин.

Той веднага изказа благодарност на екипа, спасил човешки живот, със специална "служебна заповед", окачена на видно място в театъра.
Обадил се и в болницата и се успокоил, че г-н Пелтеков е по-добре.

"Това е нещо, което трябва да стори всеки за ближния си в нужда - ако се научим на добро и взаимопомощ и ние ще станем по-добри, и животът около нас", убеден е Мариус Донкин.