Бившият съветник в агенцията за национална сигурност заяви това при влизането си в съда, където се проведе заседание по делото "Октопод", по което е основен подсъдим, предаде Нова телевизия.

Пред журналисти той коментира причините за опита за покушение срещу него на 29 октомври така:

Има вероятност случилото се да е свързано с работата ми в институциите. В ДАНС основно, но и друго място, на което съм работил. Има сериозна информация, полезна за разследването”. 

На въпрос дали някой вече е получил наградата от 100 000 долара, която обяви за информация, и разбрал ли е кой стреля по автомобила му, бизнесменът отговори:
Всяка важна информация получава своя паричен израз”. 

Петров вече обяви, че започва и собствено разследване, паралелно с полицията и прокуратурата. Днес той съобщи, че много граждани се обаждали и му пращали по имейл информация, като част от нея била сериозна. Не пожела обаче да разкаже подробности, докато тя не бъде превърната в доказателства.

"Данните бяха полезни за разследването ми, за пръв път виждам такова добро взаимодействие между граждани и разследващи структури", каза още бившата барета.

По делото "Октопод" Алексей Петров е обвинен, че е ръководил престъпна група за рекет и изнудване.
Преди дни основен свидетел в процеса загина в катастрофа, друг пък беше посечен с брадва. Засега няма потвърждение на съмненията, че двата инцидента са свързани с делото.