Те имат клиенти собственици на ценни книжа от епохата на Руската империя преди 1914 година. Според съобщението, държателите на царските дългове не признават съветско-английското споразумение от 1986 година за регулиране на дълговите спорове.

Същата позиция зае и британското Министерство на финансите. Според негово тълкуване, споразумението от 1986 година " не лишава физически лица, даже такива, които са получили компенсации, отново да предявят исканията си". Руската империя задлъжнява сериозно още от времето на цар Александър II, когато започва строителство на няколко жп линии.

Тогава държавни облигации са давани на акционерите на компанията, заета със строителството. Почти 80% от тези акционери са били британци, белгийци и французи. те взимали кредити от банките и купували руски държавни облигации, които след 1917 година не са били признати от правителството на болшевиките.

Наскоро се разбра, че 400 000 французи се оказали наследници на облигации, издадени от Руската империя преди Първата световна война