Главният секретар на МВР, главен комисар Младен Маринов уточни, че проверките около зала "Арена Армеец" през следващите два дни ще бъдат изключително сериозни.

Ще се проверяват абсолютно всички автомобили, които преминават в района, а хората, които влизат в залата ще минават през два контролно-пропусквателни пункта.

Мерките на МВР са в резултат на това, че се очакват няколко хиляди посетители в зала "Арена Армеец", както и след атентатите в Манчестър.

Полицията предприема сериозни мерки за сигурност и около футболната среща между "Левски" и ЦСКА от 18.30 часа на Национален стадион ”Васил Левски”.
На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. 

Специални мерки ще вземе МВР и в останалата част на София, за да няма инциденти и сблъсъци между феновете.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми, и чадъри).

Предприети са стриктни мерки за недопускане на хора, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития.

Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона, което е планирано за 16.30 часа.

В процеса на организация на спортното събитие, от съображения за сигурност и за обезпечаване на обществения ред е взето решение при равен резултат да бъде забавено изтеглянето на агитката на гостуващия отбор, в случая ПФК „Левски“. При победа на един от отборите, на стадиона ще бъдат забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове.