Бареков се включи в инициативата Ice Bucket Challenge ("Ледена кофа"), след като бе номиниран от сина си. Двамата се поляха с ледена вода на басейн в Сандански.

Бареков предизвика "двама от най-богатите българи - Бойко Борисов и Цветан Цветанов" също като него да помогнат финансово на пострадалите от наводнението във варненския кв. "Аспарухово".

Международната инициатива е в помощ на болните от амиотрофична латерална склероза (АЛС).

И Стойчо Младенов, помощник-треньорът Тодор Янчев и анализаторът проф. Бисер Цолов също се включиха в кампанията, съобщиха от ЦСКА.
Младенов бе номиниран вчера от футболиста Валери Божинов.

"Приех това предизвикателство с ясното съзнание, че се помага на човечеството. Същевременно искам да номерирам трима човека от различни професии. Това са проф. Бисер Цолов, Бойко Борисов и Краси Балъков", обяви Младенов преди да бъде полят с вода, а след това каза: "Удоволствие".

Националът ни Николай Михайлов пък номинира президентa Росен Плевнелиев, баща си Борислав Михайлов, шеф на БФС, и собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Димитър Бербатов вчера също прие леденото предизвикателство. Звездата на "Монако" бе приканен от Станислав Манолев. Бербатов пък номинира Жоао Моутиньо, Патрис Евра и Неманя Видич.

Дни по-рано Стилиян Петров също се включи в инициативата.

И най-добрият български тенисист Григор Димитров бе полят с ледена вода.