През 2016 година Китайският държавен съвет издаде препоръки, с които забрани изграждането на "странни и необикновени" артистични сгради, които нямат характер или отношение към културното наследство, измествайки фокуса в посока "икономично, зелено и красиво".

Наскоро Китай разкри плановете си за Града-гора Лиуджоу, проектиран от италианското архитектурно бюро на Стефано Боери. Обектът, разположен на площ от 175 хектара, ще бъде самостоятелен квартал, в който ще могат да живеят до 30 000 души. В него ще има две училища, болници, хотели, офиси, търговски центрове и развлечения.

От зелена гледна точка градът ще бъде подкрепен от 40 000 дървета и почти един милион растения, което ще му позволи да абсорбира 10 000 тона въглероден диоксид и 57 тона замърсители годишно. В същото време ще бъдат произведени 900 тона кислород на година.

Новият Луиджоу ще използва възобновяеми енергийни източници като слънчеви панели на покривите на сградите, а геотермалната енергия ще захранва интериорното отопление.

Изграждането на града-гора е планирано да започне през 2020 г. Според главния архитект Стефано Боери има още много неща, които трябва да се проучат, за да се даде крайна дата за завършване на проекта.

Позитивното е, че проектът е одобрен от община Лиуджоу. Боери смята, че Градът-гора е начин да се повлияе на климатичните промени.