Електропроводът е заел половината платно на улица „Преки път” №30 и е в непосредствена близост до жилищни сгради, съобщава Нова телевизия. 

Хубавото е, че стълбът се вижда отдалече, а и улицата е доста неравна, така че неволен сблъсък на шофьор със съоръжението е почти невероятен.

Вчера снимка на стълб по средата на нов асфалтиран път в Трънско разбуни Facebook. Тя е направена на 2 май от Ралица Згалевска на връщане от Музея на киселото мляко в с. Студен извор, Трънско. Жената изпратила имейл до община Трън и Агенция "Пътна инфраструктура".

Според кметицата на Трън Станислава Алексиева обаче, само ако човек иска да се самоубие, може да стане инцидент.

Междувременно от ЧЕЗ Разпределение България призоваха всички, които извършват строително-ремонтни дейности по пътищата, свързани с преместване на стълбове и други съоръжения от електроразпределителната мрежа, стриктно да спазват Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Това се посочва в съобщение от дружеството по повод на случая с електрически стълб, намиращ се по средата на пътното платно в с. Студен извор, община Трън.

Законът предвижда да се извършват строителни дейности в определена последователност. Съгласно разпоредба, когато във връзка със строителство е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати.

За стълба в с. Студен извор заявление за изместване е входирано в ЧЕЗ на 28 април 2015 г. след извършване на ремонтните дейности, което е неспазване на процедурите на закона, посочват от дружеството.

На 29 април е заплатена услугата, а вчера, на 4 май, представител на община Трън представя в компанията скицата на посочения участък, уточняват от ЧЕЗ.