Така народният представител от БСП Атанас Костадинов коментира нашумялата продажба на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което отива в ръцете на компания, ръководена от неизвестната Гинка Върбанова от Пазарджик.

Според социалиста е скандално да се мисли, че огромна компания като ЧЕЗ може да бъде обслужвана от дружество, създадено преди 5 месеца с актив от 10 хил. лв.

"Това е поредният пример, с който се показва как без никакви граници, без никакви принципи, съвсем безпардонно може да се посегне върху националната сигурност на България. Все пак дружеството захранва цяла Западна България с електричество", уточни депутатът в студиото на "България он ер".

Той твърди, че в цяла Европа електропреносната мрежа и дружества са държавна собственост, а не частна - както в България.

"Все повече си мисля, че българската държава не само, че нищо не може да стопанисва, а въобще не желае и не се опитва. Никой не може да ме убеди, че държавата не може да извади пари и да купи ЧЕЗ", отбеляза социалистът.

Костадинов е категоричен, че трябва да е публично известно кой държи 1/3 от електропреносната мрежа на България.

"Искам премиерът да отговори кой стои зад тази сделка с продажбата на ЧЕЗ. Не е възможно службите да не знаят в чии ръце отива електроразпределението на цяла Западна България", твърди народният представител. Атанас Костадинов смята, че моделът "ГЕРБ" се крие зад бушони, които не могат да изразят собствено мнение и в определен момент, когато положението стане напечено - трябва да си отидат и гърмят.