Там валежите ще образуват снежна покривка около 40 см. В комбинация със силния североизточен вятър със средна скорост 15- 20 м/с, ще има виелици и навявания, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

В цялата останала част на страната е обявен оранжев код за опасно време. В равнинните части ще има умерени, в планинските райони и силни снеговалежи. Ще се образува снежна покривка за равнинната част 20-30 см, в планинските райони – около 35 см.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище има в сила и оранжев код за опасно ниски температури. Там ще бъде много студено, а дневните температури се очаква да бъдат отрицателни.

По Черноморското крайбрежие ще има силен вятър от североизток - 14-18 м/с (7-8 по Бофорт) с пориви до 19-24 м/с (8-9 по Бофорт), а вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Днес от МВР разпространиха практични съвети на експерти как да се действа на пътя при опасно време. От Пътната агенция пък съобщиха, че 600 машини чистят снега, но ако може да не се пътува.