Това мнение започна да се налага, след като 36-годишната Челси по-рано тази седмица произнесе кратка встъпителна реч на конгреса на американките демократи, с която представи майка си Хилари, пише в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

В тази кратка реч Челси обрисува майка си като любящ човек, който е бил неотлъчно до нея през годините на израстването й.

Челси направи тогава силно впечатление не само с думите си, но и със стилната си червена рокля, която носеше.

Мнозина вече започнаха да правят паралел между нея и дъщерята на Доналд Тръмп - Иванка, която е известна с елегантността си. Двете междувпрочем се познават и в миналото са си ходили дори на гости, но сега обстоятелствата ги принуждават да се противопоставят една на друга.

Според анализатори, ако Хилари стане президент,  тя може да повери на Челси същите въпроси, с които тя лично се занимаваше, когато беше първа дама на президента Бил Клинтън, а именно въпросите, свързани с децата, с образованието и със здравеопазването.


Тръмп заседна в асансьор, изведе го спасителен екип

Кандидатът за президент от Републиканската партия на САЩ Доналд Тръмп заседна в асансьор в курортния град Колорадо спрингс и се наложи да бъде изведен оттам с помощта на спасителен екип, предаде Асошиейтед прес, цитирайки съобщение на местната противопожарна служба.

Асансьорът с около 10-ина души, сред които и Тръмп, заседнал между първия и втория етаж на местен спа хотел около 1:30 ч след обяд вчера.

Спасителният екип отворил горния капак на асансьора и спуснал вътре стълба, по която Тръмп и останалите пътници се качили до нивото на втория етаж.

Никой не е пострадал. От щаба на кампанията на Тръмп потвърдиха инцидента без подробности.

По време на предизборна среща в Университета на Колорадо в града в петък Тръмп критикува шефа на местната противопожарна служба, че е ограничил броя на хората, които могат да присъстват на речта му в сградата, където се провела срещата.