Чалга певец снима клип с ученички в столична гимназия

stat
08:03  |  18 май 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 4 минути
С парите от клипа, гимназията ще транспортира творби на ученици за конкурс
Сн.: YouTube

Националната гимназия за приложни изкуства ,,Свети Лука" се превърна в снимачна площадка на чалга клип. Директорката разрешила снимките срещу дарение от 200 лв.
Като танцьорки във видеото се изявяват ученички от гимназията, повечето – на възраст между 15 и 16 години, съобщиха БНТ и bTV. Всички те имат писмено съгласие от родителите си, че могат да участват в заснемането на клипа.

Името на песента е “Бухалка”, а изпълнител е изгряващият в поп-фолк средите Ангел. Според него няма нищо странно в мястото на снимките, нито в участието на гимназистки. Казва, че те това харесват и с удоволствие са участвали.

Песента пък започва така :

Ти ще си ми, мацко, новата тупалка,
 твоето малко дупе плаче за бухалка.
Не ми се оправдавай, че си много малка,
че твоето секси дупе става за бухалка.

Изпълнителят Ангел заявява, че е избрал училището случайно и не вижда проблем.

,,Къде е проблемът, в кабриото бялото или в танците. Дори момичетата, които играят и те не са разголени. Те са по дънки. Нито има насилие, нито има голота в клипа, за да се образува този скандал, който се образува", коментира той.

Проблем в клипа не вижда и директорката на училището Лилия Балева. Тя твърди, че в учебното заведение стоят далеч от ценностите на този музикален бранш, а подобна музика дори е забранена. Но гимназията се нуждае от средства. За наема на двора настоятелството е получило 200 лв.

"Няколко часа в неучебен ден в двора на училището. Това е цялата работа. Призовавам всички тези, които не обичат чалгата и много се възмущават да правят като мен. Да не я гледат и слушат", обясни Балева.

Все пак тя отбелязва, че съжалява, че не е проверила предварително за какво става въпрос, но е на мнение, че клипът няма да повлияе на реномето на гимназията.

С парите, изкарани от клипа, училището ще подпомогне своите възпитаници. Със събраните средства ще се транспортират творби на гимназистите до Орешака, за да могат да участват в Национален конкурс за даровити деца. Оказва се дворът е даван и друг път под наем - за сватби и кинопродукции. По този начин творбите на децата могат да се представят и в чужбина.Последно в Общество


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?