Задържан е мъж, пробол с нож млада жена в парк в бургаския комплекс "Славейков".

Задържаният е на 33 години, с инициали И.Ц., от Бургас. Това съобщиха от ОД на МВР. Нападението е извършено тази сутрин около 8.35 часа, предаде БТА.

Жената е настанена  в отделение "Реанимация" в тежко състояние с опасност за живота, съобщи „Фокус”. Намушкана е над 10 пъти като раните са в областта на гърдите, корема, гърба, ръцете. Тя е с остра кръвозагуба, намира се в тежко състояние и с опасност за живота. В момента 27-годишната жена е в операционна зала и лекарите се борят за живота й.

Пострадалата е Галина Г., на 27 години. Между двамата възникнало спречкване, И.Ц. подгонил Галина Г. и застигайки я в района на парка, започнал да й нанася безразборни удари с нож.
След деянието 33-годишният бургазлия се укрил, изоставяйки жената в безпомощно състояние. Пострадалата е открита от случаен гражданин, който своевременно алармирал полицейските служители, каза говорителят на полицията Цветелина Рандева.

И.Ц. е задържан за 24 часа. Същият е криминално проявен, бивш съпруг на пострадалата. По случая в сектор "Криминална полиция" към ОД на МВР - Бургас е образувано досъдебно производство.