Снощи около 18.45 ч. в бургаската полиция е получен сигнал за семеен скандал в апартамент на четвъртия етаж в блок 51 на жк "Славейков". Пристигналите на място полицаи успели да изведат от жилището 36-годишна жена, живееща на семейни начала с 36-годишния Мартин Ж.

Мъжът обаче заплашил униформените, че ще намушка с кухненски нож 3-годишния си син, ако се опитат да го изведат от жилището. Бащата опрял ножа във вратлето на детето, след което затръшнал вратата, заключил я и натрупал мебели и други предмети. В апартамента останала и 75-годишната майка на развилнелия се бургазлия, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Незабавно е сформиран екип от служители на МВР-Бургас, Института по психология към МВР, сектор „Криминална полиция”, Специализираните полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”,  ръководен лично от директора на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Полицаите разговарят с всички съседи на Мартин Ж., а със самия него започват преговори да освободи сина си и майка си. Мъжът обаче казал на полицаите, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества и заплашил, че ако се опитат да влязат в апартамента, ще го взриви.

След това младият мъж излязъл на балкона на апартамента, крещейки: "Обичам детето си, как да го дам на майка му, като тя не се грижи за него?”, предаде "Бургас инфо".

Съседите на Мартин Ж. споделиха, че младият мъж употребява упойващи вещества, бил конфликтен и не работел.

"Вчера сутринта му се скарах, че постоянно събира хора на етажа и шумът, който вдигат е непоносим. Този човек прави проблеми като изпадне в специфични състояния. Санират ни блока и той заплаши, че ще седне върху климатика, като го махат“, разказа съседка.

Около 14.30 ч. днес след преценка и анализ на създалата се ситуация, екип от „Специализираните полицейски сили” щурмувал през терасата апартамента на Мартин Ж.

3-годишното момченце и баба му са изведени невредими, а бащата е задържан и е отведен във Второ Районно управление – Бургас.

По случая е образувано досъдебно производство.

"Контролирахме през цялото време ситуацията и в един момент се взе решение да се пристъпи към задържането на лицето. То беше успешно, пострадали няма, както сред присъствалите в апартамента, така и сред колегите, които работеха на терен. Резултатът се дължи на много добра работа в синхрон, както от психолозите от Лабораторията в Бургас, така и служителите от Специализираните полицейски сили. Действаха едновременно", заяви след края на операцията старши комисар Калоян Калоянов.