В сряда около 17 ч. полицаи от Четвърто РПУ в Бургас спрели за проверка лек автомобил "Пежо 406", управлявано от 24-годишния Станимир У.

В колата са пътували 37-годишният Петър Рачков и 25-годишният Георги Г., съобщиха "24 часа" и "Флагман".

При извършения обиск във водача е открито бяло кристалообразно вещество, а при тестване е констатирано, че Станимир У. шофира след употреба на амфетамин и метамфетамин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В автомобила са намерени и иззети бяло прахообразно вещество и течности в пластмасови бутилки, електронна везна и термометър.

При проведените допълнителни полицейски издирвателни действия в помпена станция, разположена до разклона за село Черни връх, са намерени и иззети течности в стъклени и пластмасови шишета и стъклени прибори за производство на синтетични наркотици.

Станимир У., Петър Рачков и Георги Г. са били задържани за срок до 24 часа. След изтичането им, братът на актьора е освободен от ареста.

Работата по случая продължава.

През февруари 2014 г. Петър Рачков бе задържан заедно с 20-годишният Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. Тогава при претърсване в дома на Рачков на ул. "Македония" в Бургас криминалисти откриха 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено бе, че ментетата са пласирани предимно в казина в морския град.