От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха пред Дир.бг, че нападението е станало на 9 май около 15.30 ч. на автобусната спирка до блок 61 в кв. "Изгрев" в морския град.

72-годишната Виолета чакала автобус, когато е изритана жестоко в гърба от млад мъж. При падането си на земята пенсионерката е получила фрактура на таза и е настанена в болница.

Извършителят на нападението е криминално проявеният Живко Кючуков от Бургас. Той е задържан за 24 часа и е направил пълни самопризнания.

След изтичането на мярката, мъжът е освободен от ареста, уточниха от бургаската полиция. По случая са назначени експертизи, а срещу Кючуков все още не са повдигнати обвинения.

Бруталното нападение е заснето от охранителна камера, а вчера кадрите бяха разпространени от бургаския сайт "Флагман". На тях ясно се вижда, че 26-годишният Кючуков напада пенсионерката в гръб без причина.

Възрастната жена разказа, че се е връщала от посещение при личния си лекар, от когото взела рецепта за лекарства на лежащоболния си съпруг и отишла на спирката, за да вземе автобуса. Седнала на пейка. Наблизо седял 26-годишният мъж, който започнал да ѝ крещи: „Изчезни оттук, махай се!” и я наплюл. Жената се изплашила и се отдалечила. Видяла, че автобусът пристига и станала. В гръб Живко Кючуков я ритнал и тя паднала на земята.